Bamya ile evliliğimin ilk yılında kayınvalidemin bahçesinde tanıştım ve közlenmişini kahvaltıda yediğimde bamya ile ilgili küçükte olsa ön yargılarım son buldu.Zaman zaman duyduğum bamya yapmayı beceremesen salya sümük oluyor söylentilerinden bamya yemeğini hep geniş bir zamana erteledim.Bir gün Oktay ustanın programın da öğrendiğim püf noktasıyla heyyyt bamya korksun artık benden dedim ve bamya yemeğini salya sümük olmadan yapacağıma inancım tam oldu.Pazarda güzel bamya görünce hemen aldım ama hemen yapamadım temizlemesi gözümde büyüdü.Pazar günü tam canımız sulu sebze yemeği istedi ve gecenin 9'da bamyayı öğrendiğim yöntemle ayıkladım ve yemeğini yapıp afiyetle yedik.Nasıl yapıldığını merak edenler için
malzeme:yarım kilo bamya
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 su bardağı sıcak su
1\2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
isteğe göre tuz
Yapılışı: 1) Yağı tencereye alın yemeklik doğradığınız soğanları tencereye alıp karıştırı ve pembeleşene kadar bekleyin
2)Külah şeklinde temizlediğiniz bamyaları limonlu suda bekletin soğan pembeleşince bamyaları aktarın rengi değişene kadar bamyaları kavurun.
3)Küp doğranmış domatesleri aktarın ve fokurdamaya başlayınca sıcak suyu ekleyin.Kısık ateşte yaklaşık 15 dk. piştikten sonra indirebilirsiniz.Afiyet olsun
Bayılırım bamya yemeğine:)
YanıtlaSilBir de bamyanın küçük olanları daha lezzetli oluyor sanırım...