24 Şubat 2014 Pazartesi
FIRINDA BALIK
Balıkları yemek yazarı Nevin halıcı'dan okuyup uyguladıgımdan beri hem lezzetli hemde kokusuz balık
pişirmenin mutluluğunu yaşıyorum.Öyle ki balık denince aklıma ilk gelen soğan suyu oluyor,çünkü çok lezzet
katıyor.Masada ki balıklar çupra ve istavrit.1 kilo balık için iki soğan rendeledim 2 yemek kaşığı zeytin
yağı,1 çay kaşığı karabiber ve isteğe bağlı baharatlar ile yeterince tuz olan bir sos yapıp balıkları 30 dk
bekletip fırına verdim.Tabi balıklara bıcak darbesi vurmayı unutmadım.
Karadenizli misafirimiz tabağını bitirince derince bir oh çekip sınavı geçmiş öğrenci kadar
sevindim.
Biz ailece de çok sevdik.
Masaya gelince balığın en sevdiğim yönü yanında ayrıca yemek yapmaya gerek
olmaması.Peynirli sigara böreği,yazdan yapılmış közlenmiş biber ve bol yeşillikli salata ile daha
doyurucu bir masa oldu.Deneyenlere afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder